...::* Åpningsfilm: I am Divine

FREDAG 13. SEPTEMBER KL 19:00 // FRIDAY SEPTEMBER 13th, 7PM

Endelig er dokumentaren om verdens vakreste kvinne her! I Am Divine følger Glenn Harris Milstead fra en oppvekst i beskjedne kår, en barne- og ungdomstid i Baltimore preget av overvekt og mobbing, og gjennom karrieren som den internasjonalt anerkjente kultfiguren og drag superstjernen vi kjenner som Divine – mye takket være sitt nære vennskap og lange samarbeid med filmskaperen John Waters.

Les mer / Read more

Born This Way

ONSDAG 18. SEPTEMBER KL 18:00

 

Som i alle andre land søker homofile og lesbiske i Kamerun tilflukt i storbyen.
I Kamerun er homoseksuelle relasjoner straffbart med inntil 5 års fengsel, og det er nærmest umulig for LHBT-personer å komme ut til sin nærmeste familie.

Les mer / Read More

Cho Dependent

LØRDAG 14. SEPTEMBER KL 22:00

 

"Am I gay? Am I straight? And I realized ... I'm just slutty. Where's my parade?"  - Margaret Cho

 

Les mer / Read More

I Always Said Yes: The Many Lives Of Wakefield Poole

MANDAG 16. SEPTEMBER KL 18:00 (Verdenspremiere // World Premiere)

Verdenspremiere på den endelige versjonen!

Wakefield Poole startet karrieren som danser i Ballet Russe de Monte Carlo før han gjorde suksess som danser, koreograf og regissør for tv, på Broadway og i Londons West End, hvor han jobbet med legender som Stephen Sondheim, Richard Rogers, Noel Coward, med flere.

Continue Reading

I Am A Woman Now

TIRSDAG 17. SEPTEMBER KL 18:00

 

I denne filmen møter vi fem eldre kvinner som alle ble født som biologiske menn. I voksen alder gjennomgikk de fleste illegalt kjønnsskifte hos den samme ”mirakeldoktoren” Georges Burou. På hans klinikk i Casablanca ble ingen krav eller spørsmål stilt så lenge pasientene kunne betale for seg.

Les mer / Read More

Intersexion

SØNDAG 15. SEPTEMBER KL 16:30

”Er det en gutt eller en jente?” Det er noe av det første man spør om når et barn blir født. Men hva skjer når legene ikke kan svare på det spørsmålet?

Les mer / Read More

Les Invisibles

SØNDAG 15. SEPTEMBER KL 13:00 // TORSDAG 19. SEPTEMBER KL 18:00

Les Invisibles er en varm og sjarmerende dokumentar om 11 lesbiske, homofile og biseksuelle franskmenn som alle har et langt liv å skue tilbake på.

Les mer / Read More

Mr. Propaganda

TORSDAG 19. SEPTEMBER KL 17:00

 

VERDENSPREMIERE // WORLD PREMIERE

I 8 år har det russiske LHBT-samfunnet forsøkt å arrangere Gay Pride parade i Moskva, og hvert år har hvert eneste offentlige arrangement blitt bannlyst av myndighetene, til tross for at Den Europeiske Menneskerettsdomstol i 2010 erklærte at et slikt forbud er ulovlig. I 2012 fattet Moskvas myndigheter et vedtak som bannlyste prideparader i 100 år fremover.

Les mer / Read More

One Zero One: The Story of Cybersissy and BayBjane

FREDAG 13. SEPTEMBER KL 20:00 // MANDAG 16. SEPTEMBER KL 21:00

 

33-årige Mourad er med sine 149 cm ”verdens minste drag queen”. Han ble født multi-handikappet og har tilbrakt halve livet på sykehus og i institusjoner. Tross alle fysiske utfordringer har han overvunnet mange hindringer og er et fast innslag på Ibizas klubbscener, hvor han setter andre go-go dansere med ”perfekte” kropper fullstendig i skyggen.

Les mer / Read More

Sexing the Transman & Buck Angel!

LØRDAG 14. SEPTEMBER KL 15:00

 

Vi er svært glade for å ønske Buck Angel velkommen til festivalen!


Om du så Mr. Angel under Skeiv Weekend i år, er denne historien kjent:
Buck Angel ble født biologisk kvinne, men fra tidlig alder var det ingen tvil om at han var født i feil kropp. Som barn ble han akseptert som gutt av familie og venner, men da han utviklet seg under puberteten, havnet han i en depresjon som senere endte i rusmisbruk.

Les mer / Read More

More Articles...