Om OGLFF

Skeive Filmer er en årlig internasjonal filmfestival som har som formål å vise filmer av, om og med homofile, lesbiske, bifile og transkjønnede for å bidra til åpenhet og synlighet av vår minoritet og bidra aktivt til et mangfoldig kulturliv i Oslo.

Festivalen startet opp som Homofilmklubben i 1990 og er er Norges eneste filmfestival som henvender seg til et skeivt publikum som ikke er bortskjemt med å se sin livssituasjon representert på film. Vi har i 20 år vist norsk og utenlandsk kvalitetsfilm i form av spillefilmer, dokumentarer og kortfilmer. Selv om Skeive Filmer og Skeive Dager klinger likt, er Skeive Filmer en selvstendig organisasjon og ikke underlagt Skeive Dager.

Skeive Filmer arrangerer også spesialvisninger med spillefilmer/dokumentarer og debatter i samarbeid med ulike institusjoner og interesseorganisasjoner, blant andre Helseutvalget, Amnesty International, Harry Benjamin ressurssenter (tidl. LFTS) og Skeiv Verden.

Vi samarbeider med og låner ut vår kompetanse til flere organisasjoner både nasjonalt og internasjonalt: Amnesty International, LLH, Skeiv Ungdom, Skeive Dager, Skeiv Verden, Harry Benjamin ressurssenter (tidl. LFTS), Skeive Sørlandsdager, Stavanger på Skeivå, Norsk Filmklubbforbund, den nystartede Side by Side filmfestival i St. Petersburg og den norske ambassaden i Bratislava for å nevne noen. Vi arrangerer også månedlige visninger av skeiv film på Cinemateket i Oslo.

Skeive Filmer er en uavhengig, idealistisk forening og medlem av Norsk Filmklubbforbund. I 2007 vant vi prisen for Årets Filmklubb.

Skeive Filmer
Oslo Gay & Lesbian Film Festival Dronningens gate 16
Po. box 954, Sentrum
N-0104 Oslo
Tel: +47 22822435
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.