Spillefilmer

Apflickorna

Emma er en innadvendt og pliktoppfyllende tenåring som gjør det svært bra i Voltige, en blanding av turn og dans på hesteryggen. Når hun møter Cassandra, laglederen, knytter jentene raskt nære bånd på både det fysiske og psykiske planet, men en kamp om full kontroll og makt begynner å utvikle seg mellom dem

Au Pair, Kansas

Er han homo eller bare skandinavisk..? Oddmund Lindeflaten er en bablende norsk fotballspiller som har fått jobb som au pair på en bison ranch i en liten by i Kansas. Han er hyrt inn av enken Helen Hazleton for å ta vare på hennes to sønner på henholdsvis 15 og 9 år – og det skal vise seg å være vrient...

Beginners

Oliver treffer den direkte og uforutsigbare Anna kun måneder etter at han har mistet sin far. Den nye kjærligheten gjør at Oliver overstrømmes med minner av sin 75-årige far Hal, som etter 44 års ekteskap kom ut av skapet som homofil og deretter levde et rikholdig, vitalt og stormfullt liv.

Codependent Lesbian Space Alien Seeks Same

Tre lesbiske aliens blir sendt til jorden på et spesialoppdrag og havner i New York, hvor de starter letingen etter den store kjærligheten. Den ene av disse, Zoinx, treffer ganske snart Jane, en ivrig, om enn noe naiv, ansatt i en papirforretning, som er fullstendig uvitende om at hun dater en utenomjordisk kvinne.

David's Birtday

Shary og Diego har sammen med venneparet Matteo og Francesca leid et luksuriøst sommerhus på den italienske rivieraen, og alt ligger til rette for en avslappende ferie. Derimot brytes idyllen når deres sønn David kommer for å feire sin bursdag med familien. Matteo faller hodestups for den vakre David, og det setter både forholdet til kona Francesca og samholdet i vennegjengen på prøve.

Fire år til

David Holst er godt gift, populær leder for Folkpartiet og på god vei til å bli Sveriges nye statsminister. Men så går de fleste vellagte planer i vasken. Først taper Folkpartiet for venstresiden, og så oppstår søt musikk på helt feil side av partigrensene.

Fjellet

Nora og Solveig er tilbake i fjellheimen hvor de hadde en traumatisk opplevelse to år tilbake. I stedet for å dele og være tilstede i det vonde sammen med Solveig, har Nora lukket seg for henne og holdt det på avstand. Solveig har derfor tatt initiativet til det som blir en lang og vond tur inn i det vakre og ville landskapet, hvor forholdet settes ytterligere på prøve.

Gigola

Det er 1963 og Paris syder av sex. Den stilige, butche Gigola (Lou Doillon, Jane Birkins datter) spiller et høyt spill og går uredd imot den mannlige kriminelle underklassens halliker ved å overta deres lekreste prostituerte, mens hun underveis knuser hjerter og skaffer seg nye fiender. Kveldene tilbringer hun på den lesbiske cabaret-baren Chez Moune, hvor hun plukker opp rike kvinner som bidrar til å opprettholde den dekadente livsstilen hun er vant til.

Gun Hill Road

Enrique kommer hjem til sin familie i Bronx etter å ha blitt løslatt på prøve, og finner at mye har forandret seg på de tre årene han har sittet inne. Sønnen Michael har forandret seg på en måte Enrique har vanskelig for å takle, og en kamp er i gang. Moren Judy forsøker å skjerme Michael og holde familien samlet, mens Enrique dras mellom sin rolle som beskytter av familien og sin plass i et hardt samfunn tuftet på macho-idealer.

Joe+Belle

Livet blir umiddelbart mer komplisert når dopdealeren Joe møter Belle, en svevende, suicidal psykopat, i denne mørke komedien...Mary Lou

Her er krysningen av Mamma Mia og Glee – på hebraisk! Eytan Fox (The Bubble, Yossi & Yagger) står bak denne moderne fabelen, med fengende musikk av Tzvika Pick, som beskrives som ”Israels Lady Gaga anno 1970”.

Recipe For a Killing

Den høyst krevende vinprodusenten Gérard tar matlagingens kunst på blodig alvor. Så alvorlig at han faktisk dreper sin kone fordi hun ikke klarer å lage en god nok céleri remoulade. Han hyrer den unge og rebelske Aline som kokk, og hun må virkelig kjempe for å holde seg inne med den gamle gourmeten. Men hvem går seirende ut av kokkekampen?

Romeos

20 år gamle Lukas flytter til Köln og tar sine første steg i byens homsemiljø. Der møter han Fabio som er alt Lukas ønsker å være: Kjekk, muskuløs og utadvendt, med et element av fare rundt seg.


Spork

Spork er ikke som andre tenåringer. Det er ikke lett å passe inn på high school når man ikke har de rette klærne eller det rette håret. På toppen av det hele er hun interseksuell.

The Night Watch

Atter en Sarah Waters-roman er overført til lerretet, og i likhet med Tipping the Velvet og Fingersmith, innfrir også The Night Watch alle forventninger. Vi møter en gruppe lesbiske og homofile i etterkrigstidens London og følger dem bakover i tid, fra 1947 til 1941.

Tomboy

10 år gamle Laure flytter til utkanten av Paris med foreldrene og lillesøsteren. I jeans og t-skjorte, og med kortklipt hår, er det lett å forveksle henne med en gutt, og det er nettopp det som skjer da hun møter nabojenta Lisa: Laure blir Mikaël. Hun blir fort kjent med Lisas venner, og tilbringer ferien på fotballbanen sammen med naboguttene. Men leken må nødvendigvis ende

Weekend

Innimellom dukker det opp fra intet en sjarmbombe av en film som gir deg en indre varme og glede du aldri vil gi slipp på. Weekend er en slik film. Russell møter Glen i en bar en fredagskveld, og en tilfeldig flørt blir gradvis til noe mye mer i løpet av en helg.