Ungdomsjuryens uttalelse

Vi som sitter i Skeive Filmers ungdomsjury har fått æren av å dele ut Skeiv Ungdoms filmpris til den beste ungdomsfilmen under festivalen. Den siste uken har vi i juryen hatt gleden av å se en rekke filmer som skildrer ungdom og skeivhet, filmer som handler om alt fra smerten ved å være annerledes til gleden ved å finne seg selv og oppleve andres aksept.

Jury statements

Great choices by our fabulous jurors - and they're all still friends!
We salute them and their selections!

The main jury awards; Best Short Film: "I DON'T WANT TO GO BACK ALONE" by Daniel Ribeiro, with Honorable Mention to "ANTI-REPRODUCTIVE MATING RITUAL" by Vebjørn Guttormsgaard Møllberg.

Honorable Mention for Best Feature/Documentary: Daishi Matsunaga for "PYUUPIRU", and finally the award for Best Feature/Documentary: Andrew Haigh and Weekend!

Festivalhøydepunkter i reprise

Onsdag viser Skeive filmer to av festivalens høydepunkter i reprise! Vi gir deg en ny sjanse til å få sett:

17:00 - Weekend: En sjarmbombe av en film
19:00 - KortfilmMix: Et utvalg kortfilmer fra alle programmene.

Fake Orgasm

Noen filmer skal man ikke skrive for mye om da man risikerer å ødelegge opplevelsen for publikum. Dette er en slik film.

– Jeg tror filmen «Fake Orgasm» vil overraske veldig. Jeg fikk selv kjent på noen fordommer da jeg så den, avslører festivalleder Bård.

Regissør Jo Sol har fulgt aktivist og kabaret-artist Lazlo Pearlman både på og bak scenen, og resultatet er en høyst fascinerende, morsom og tankevekkende film om sex, klisjéer og identitet – en film som tar oss med på en reise som kanskje avdekker fordommer vi ikke visste vi satt inne med og som i etterkant kan endre tankemønsteret vårt fullstendig.

VISES: TIRSDAG 20. SEPTEMBER, KLOKKA 20:00