Dokumentarer

The Advocate for Fagdom

Bruce La Bruce har blitt kalt det meste: Uredd, revolusjonær, spekulativ, kontroversiell, irriterende og pornograf. Blant annet. Enten du elsker eller hater filmene hans, er det ingen vei utenom det faktum at han er en filmskaper som konsekvent utfordrer bransjen og sprenger grenser.

Fake Orgasm

Regissør Jo Sol har fulgt aktivist og kabaret-artist Lazlo Pearlman både på og bak scenen, og resultatet er en høyst fascinerende, morsom og tankevekkende film om sex, klisjéer og identitet – en film som tar oss med på en reise som kanskje avdekker fordommer vi ikke visste vi satt inne med og som i etterkant kan endre tankemønsteret vårt fullstendig.

Hit So Hard

Hit So Hard er et kompromissløst og hardtslående portrett av livet til trommisen i Courtney Loves band Hole, Patty Schemel, hvor vi følger henne fra helvete og tilbake under bandets glansdager.

How Are You

Danske Michael Elmgreen og norske Ingar Dragset har på rekordtid blitt to av den moderne kunstscenens mest anerkjente artister. Denne dokumentaren følger paret, som utfordrer publikums hverdagsliv med sin uærbødighet og humor, på vei mot de|res utstilling på den nordiske paviljongen på Venezia-biennalen i 2009.

I Shot My Love

Den israelske dokumentarfilmskaperen Tomer Heymann returnerer til sine forfedres Tyskland for å presentere sin film Paper Dolls under filmfestivalen i Berlin, hvor han treffer en mann som endrer livet hans fullstendig, danseren Andreas Merk..

Jan's Coming Out

Etter et ”L-Word”-maraton, oppdager 50-årige Jan akkurat hva som har manglet i livet hennes: Lesbiske. Dermed kommer hun ut av skapet, og i den sjarmerende dokumentaren følger vi henne på veien til selvaksept og jakten på alt Sappho-inspirert i den nye verdenen som har åpnet seg for henne.

Pyuupiru

Regissør Daishi Matsunaga fulgte sin barndomsvenn Pyuupiru fra 2001 til 2008, og fikk dokumentert hvordan vennen gikk fra å være en byoriginal til å bli en anerkjent kunsnter i Japan og senere resten av verden.