Årets jury

Cårejånni Enderud
Cårejånni jobber til daglig som sminkør og stylist, men har til tider oppdrag som kostymedesigner for TV og scene. Han holder for tiden på med forestillingen La Cage Aux Folles på Den Nasjonale Scene i Bergen og  jobber for Walmanns Salonger i Oslo.
Han har lang fartstid fra scenen selv, med Great Garlic Girls og Ruth Og Vigdis, men er nå kanskje mest kjent som som "mutter´n" til Berit Bislett..

 

Melissa (Mel) Pritchard
Melissa (Mel) Pritchard ble født i Australia og har bakgrunn som litteraturviter og scenetekniker, og frivillig under Melbourne Pride. I Hamburg ble hun for alvor bitt av den skeive festivalbasillen og har nå jobbet som kortfilm-koordinator for Hamburg International Queer Film Festival i seks år. De siste to årene har hun vært konsulent for Wiens Identities Queer Film Festival. En Australiener i Hamburg kan være forvirrende for folk, men Mel liker det slik – og det at hun snakker tysk er ganske beleilig. Siden festivalen i Hamburg er basert på frivillig innsats, tjener Mel sine Euro på redigering og oversetting.

 

 

Yair Hochner
Yair Hochner ble født i Kfar Save i Israel.  Han er kreativ leder for TLVFest, Tel Aviv International LGBT Film Festival, som han var med på å starte i 2006.

I 2005 regisserte han sitt eget manus Good Boys (Yeladim Tovim), som vant en rekke priser, deriblant OUTstanding Emerging Talent Award ved Outfest, Los Angeles; Jury Grand Prize: Feature Film image+nation International LGBT Film Festival, Montreal og Beste Israelske Film, Eilat International Film Festival. Han har undervist i film i fem år i Netania, og for tiden skriver han filmkritikk for Seret, Israels ledende nettside for film.

I 2007 skrev og regisserte han sin andre spillefilm, Antarctica, og i 2008 co-produserte han Fucking Different Tel Aviv som var id et offisielle programmet under filmfestivaen i Berlin i 2009.
Full bio og mer info: www.yairhochner.com

 

 

Pauline Aasarød
A long time ago, in a galaxy far far away, hvor film var farlig, eller i beste fall bortkastet tid så lenge den ikke var amerikansk, i farger og med John Travolta i hovedrollen. Jeg meldte meg ut av det gode selskap og inn i filmklubben; franskspråklig svart-hvitt film med polske undertekster, filmrullenes orden er likegyldig. Flyttet til Oslo, Stranger Than Paradise; kinoen viser spanske og kinesiske filmer til hverdags, Cinemateket kjører Bergman- og Fellini-serier, samt månedens norske svart-hvitt-klassiker. Hjem går vi ikke, med mindre det er Twin Peaks-kveld på TV. Takker ja til styreverv i Oslo Filmklubb og skaffer meg verdens beste jobb som studiekonsulent i Norsk Filmklubbforbund. Arrangerer små og store seminarer, formidler filmklubbhistorien, igangsetter ungdomsfilmklubbprosjektet. Starter Frogner barnefilmklubb. Ny jobb; produksjonskoordinator og dramaturg i Filmhuset AS, produksjonsselskap med islandske spillefilmer og alle slags kortfilmer som spesialitet. Markedsarbeid for datterselskapet Scandinavian Entertainment Group. Tekster filmer etc. for å spe på inntektene. Money is better than poverty, if only for financial reasons. Jeg byttet fra en jobb å leve for, til en jobb å leve av, derfor er ingenting mer kjærkomment enn en unnskylding for å tilbringe en hel uke i kinosalen.

 

 

Tonje Gjevjon
Tonje Gjevjon er billed- og performancekunstner og leder for The Hungry Hearts Pin-Up Performanceband, som utvikler film, musikk, installasjoner og performanceforestillinger.
Tonje Gjevjon og The Hungry Hearts har deltatt på mellom 30-40 internasjonale filmfestivaler med forskjellige kortfilmer. The Hungry Hearts vant i 2010 pris for beste europeiske ett-minuttsfilm i "The One Minutes Award" i Shanghai med filmen "Last Kiss Goodbye".
The Hungry Hearts har laget The Internastional Lesbian Anthem « In your face» som for tiden vises på diverse filmfestivaler i Europa, USA og Japan.

Gjevjon er inspirert av en rekke filmskapere, billedkunstnere og forfattere: David Lynch, Pedro Almodovar, Haruki Murukami, Frida Kahlo, Roy Andersson, Lars Von Trier, Jens Bjørneboe  og Shabana Rehman.

 

Ungdomsjuryen

Celine Syversen, 21 år

Celine har alltid hatt interesse for alt innen media, spesielt for film og foto.
Hun har gått på Medier og kommunikasjon, studert foto og akkurat blitt ferdig med et år i Lillehammer på Film- og fjernsynsvitenskap.
På fritiden går det mye i bøker, musikk, konserter og andre kultur aktiviteter.
Hun samler på autografer, fotograferer og prøver å få med seg det meste av film og tv-serier.

 

 

 


Gabriel Alexander Kjølsø-Morkemo, 19 år
Gabriel Alexander er nestleder i Skeiv Ungdom og studerer design og
mediekommunikasjon på Noroff instituttet i Oslo. På fritiden jobber han
jeg med sitt personlige fotoprosjekt kalt Kjønnhet. På fritiden hanger han på kaféer, og er glad i å se film både på kino og TV.

 

 


Line Halvorsrud, 19 år

Line kommer fra Bjørkelangen og studerer for tiden til å bli sosionom.
Hun er i ferd med å bli samboer med kjæresten, og på fritiden er hun glad i jakt og friluftsliv, slalom, gode bøker, og selvsagt film og TV-serier.