Filmer under Skeiv Weekend

Disse filmene viser vi under Skeiv Weekend på Cinemateket 18. - 20. juni.

Førpremiere: MED ÅPNE ØYNE


Vakker beretning om forbudt kjærlighet i Jerusalem. Hva skjer når et forhold utvikler seg mellom to menn i et jødisk ortodoks samfunn? Familiefaren Aaron tar over slakteforretningen etter sin avdøde far. En dag dukker den vakre Yeshiva-studenten Ezri opp og en skjebnesvanger spenning utvikler seg mellom de to mennene. Men en slik lidenskap oppfattes som provoserende i et tradisjonsbundet jødisk nabolag. Aaron må gjøre et valg mellom sitt liv med kone og barn og den nyoppdagede lidenskapen.

MED ÅPNE ØYNE er debutfilmen til Haim Tabakman. Tabakman ble født i 1975 og studerte film på universitetet i Tel Aviv. Etter et par kortfilmer laget han MED ÅPNE ØYNE som ble valgt ut til Un Certain Regard-programmet i Cannes 2009.

MED ÅPNE ØYNE
Originaltittel: Einaym Pukhot
Israel 2009, 90 min
Regi: Haim Tabakman
Med: Zohar Strauss, Ran Danker
Hebraisk tale, norsk tekst
Trailer (YouTube)

Vises: Søndag 20. juni kl 1900.

 

TAKING WOODSTOCK


Elliot Tiber jobber som interiørdesigner i Greenwich Village, men samtidig føler han et ansvar for familiefirmaet, det slitne motellet El Monaco, som trues av konkurs. I 1969 setter Elliot derfor kursen mot El Monaco for å redde motellet fra å bli tatt av banken.

Vel fremme får Elliot vite at den lokale musikk- og kunstfestivalen i nabobyen Wallkil står i fare for avlysning. Elliot kontakter arrangør Michael Lange hos Woodstock Ventures og tilbyr dem plass i motellet. Samtidig setter han Lange i kontakt med naboen, eieren av noen jorder i nærheten. Kanskje kan det skaffe familien inntektene de trenger?


Snart flytter Woodstock Ventures inn på El Monaco. Men det Elliot ikke vet, er at 10 ganger flere mennesker enn antatt, hele 500 000, er på vei til det lille stedet, til tre døgn i fredens, kjærlighetens og musikkens tegn.

TAKING WOODSTOCK
USA 2009, 122 min
Regi: Ang Lee
Med: Demetri Martin, Dan Fogler, Emile Hirsh, Liev Schreiber, Imelda Staunton
Engelsk tale, norsk tekst
Trailer (YouTube)

Vises: Fredag 18. juni kl 2045. Søndag 20. juni kl 2030.

 

BIG GAY MUSICAL


Paul og Eddie, to skuespillere i startfasen av sin karriere, har fått hovedroller i musikalen "Adam & Steve: Just the Way God made'em" Off-Broadway.

Under prøvene oppdager de at deres egne kompliserte liv gjenspeiles i karakterene de spiller på scenen.

Gjennom fengende og frekke musikalnumre, en oppsiktsvekkende gjenfortelling av Første Mosebok, skumle tele-evangelister og et noe heller camp forsøk på å få homofile ungdommer inn på den "straighte sti", innser alle til slutt at livet er mye bedre om man aksepterer den man faktisk er - akkurat som Gud skapte dem.

Dette er den svært produktive Casper Andreas' fjerde spillefilm. I fjor viste vi BETWEEN LOVE AND GOODBYE under festivalen i juni.

BIG GAY MUSICAL
USA 2008, 90 MIN
regi: Casper Andreas & Fred M. Caruso
Med: Daniel Robinson, Joey Dudding
Engelsk tale, utekstet
Trailer (YouTube)

Vises: Fredag 18. juni kl 2100. Lørdag 19. juni kl 1900.

 

THE TOPP TWINS: UNTOUCHABLE GIRLS


Tvillingene Lynda og Jules Topp er New Zealands nasjonalskatter, og etter å ha sett denne filmen om de to jodlende, lesbiske komikerne vil du forstå hvorfor!
I over 30 år har de talentfulle og jordnære søstrene underholdt, men samtidig også vært politisk aktive, og gått i bresjen for blant annet maorienes og homofile og lesbiskes rettigheter i sitt hjemland.

I filmen følger vi tvillingene fra oppvekten på gården, hvor de underholdt kuene, til den spede begynnelsen som gatemusikanter, og videre til status som kulturambassadører, nasjonalskatter og New Zealands beste eksportvare siden lammekoteletter!
Kjenner du ikke Topp Twins fra før, så la ikke denne muligheten gå fra deg!

THE TOPP TWINS: UNTOUCHABLE GIRLS
New Zealand 2009, 84 min
Regi: Leanne Pooley
Engelsk tale, utekstet
Trailer (YouTube)

Vises: Fredag 18. juni kl 1900. Søndag 20. juni kl 1830.

 

POP STAR ON ICE


Navnet Johnny Weir havnet på alles lepper etter OL i Vancouver i 2010. At han har talent hersker det liten tvil om, men etter OL i 2006, fikk den meget frittalende kunstløperen Johnny føle medienes vrede – og at en sann mester ikke kan stole på talent alene.

I POP STAR ON ICE følger vi Johnny og hans kamp for å nå toppen. Vi ser det konfliktfylte forholdet til treneren Priscilla Hill, og er med på treninger, shoppingturer, motevisninger og opptredener verden over. Det er ikke alltid like lett å balansere en stor personlighet med en sports restriksjoner, noe den ofte kontroversielle Johnny Weir ikke er redd for å vise verden i denne åpenhjertige dokumentaren.

POP STAR ON ICE
USA 2009, 85 min
Regi: David Barba
James Pellerito
Engelsk tale, utekstet
Trailer (YouTube)

Vises: Lørdag 19. juni kl 1700. Søndag 20. juni kl 2100.

 

THE BOYS IN THE BAND


THE BOYS IN THE BAND er basert på et ”off-Broadway”-skuespill av Mart Crowley. Handlingen utspiller seg en lummer kveld i en leilighet i New York der en homofil vennegjeng feirer vertens bursdag. Bak tilsynelatende lykkelige fasader skjuler det seg sårhet, fortvilelse og personlige tragedier.

Da THE BOYS IN THE BAND kom på kino i 1970 var homofili fortsatt et relativt tabubelagt tema på film. Allikevel ble den en umiddelbar publikumssuksess. Den fikk også glimrende kritikker, særlig rettet mot de ukjente, men dyktige skuespillerne og det tette dialogbaserte manuset.

THE BOYS IN THE BAND
USA 1970
Regi: William Friedkin
Med: Leonard Frey, Kenneth Nelson, Cliff Gorman, Frederick Combs, Reuben Greene
Engelsk tale, norsk tekst, 35mm, farger, 1t 59min
Trailer (YouTube)

Vises: Fredag 18. juni kl 1830.

 

Med forbehold om endringer.

Sted: Cinemateket, Dronningens gate 16.

Medlemskort fra Skeive Filmer 2009 gjelder også her! Billetter: kr. 50,- (medlemmer med gyldig medlemskort) / kr. 80,- (billett + prøvemedlemskap).

 

 

Våre sponsorer og samarbeidspartnere / Our sponsors and partners