Sniktitt på årets festivalprogram: Med åpne øyne

Skeiv førpremiere søndag 18. april: Med åpne øyneSkeive Filmer feirer 20-årsjubileum i år med en minifestival i helgen 19. til 21. juni og selve hovedfestivalen som går av stabelen 24. september til 1. oktober. Men vi åpner godteposen allerede nå og byr på en sniktitt på årets festivalprogram.

Med åpne øyne er en vakker beretning om forbudt kjærlighet i Jerusalem. Hva skjer når et forhold utvikler seg mellom to menn i et jødisk ortodoks samfunn? Familiefaren Aaron tar over slakteforretningen etter sin avdøde far. En dag dukker den vakre Yeshiva-studenten Ezri opp og en skjebnesvanger spenning utvikler seg mellom de to mennene. Men en slik lidenskap oppfattes som provoserende i et tradisjonsbundet jødisk nabolag. Aaron må gjøre et valg mellom sitt liv med kone og barn og den nyoppdagede lidenskapen.

Med åpne øyne er debutfilmen til Haim Tabakman. Tabakman ble født i 1975 og studerte film på universitetet i Tel Aviv. Etter et par kortfilmer laget han Med åpne øyne som ble valgt ut til Un Certain Regard-programmet i Cannes 2009.

Eyes Wide Open
Israel 2009
Regi: Haim Tabakman
Med: Zohar Strauss, Ran Danker, Tinkerbell
Hebraisk tale, norsk tekst. 1 t 30 min


Søndag 18. april, kl. 19:00

Lillebil - Cinemateket, Dronningens gate 16


NB: Medlemskort fra Skeive Filmer 2009 gjelder også her! Billetter: kr. 45,- (medlemmer med gyldig medlemskort) / kr. 75,- (billett + prøvemedlemskap).

Våre sponsorer og samarbeidspartnere / Our sponsors and partners